Cahit Sıtkı Tarancı Kaç Yaşında Öldü, Nereli, Neden Öldü

Türk edebiyatına önemli katkılar sunan büyük şair ve yazar Cahit Sıtkı Tarancı’nın yaşamı ve eserleri hakkında merak edilen bilgileri derledik. Cahit Sıtkı Tarancı’nın yaşamı ve eserleri ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz:

Cahit Sıtkı Tarancı Kaç Yaşında ve Nerede Doğdu
Otuz Beş Yaş Şiiri’nin ünlü yazarı Cahit Sıtkı Tarancı, gerçek adı Hüseyin Cahit Tarancı olarak 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın Eğitimi ve Edebiyat Kariyeri
Cahit Sıtkı Tarancı, edebiyat dünyasında önemli bir yere sahiptir. Galatasaray Lisesi’nden 1931 yılında mezun olduktan sonra İstanbul’daki Yüksek Ticaret Okulu’na devam etmiş ve ardından 1938 yılında Paris’te Sciences Politiques’te yüksek öğrenim görerek 1940 yılında mezun olmuştur. Ünlü şair, 37 yaşında olan 1946 yılında Otuz Beş Yaş şiirini kaleme almıştır.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın Ölümü ve Eserleri
Cahit Sıtkı Tarancı, hayatının ilerleyen dönemlerinde 1954 yılında felç geçirmiş ve tedavi için Viyana’ya götürülmüştür. Ne yazık ki, Viyana’da yapılan tedavinin ardından 12 Ekim 1956 tarihinde, 46 yaşında zatülcenpten (Plörezi) hastalığı nedeniyle vefat etmiştir. Tarancı’nın yazdığı pek çok şiir ilerleyen zamanlarda bestekarlar tarafından farklı makamlarda bestelenmiştir.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın Eserleri
Cahit Sıtkı Tarancı’nın en önemli eserleri arasında “Ömrümde Sükût” (1933), “Otuz Beş Yaş” (1946), “Düşten Güzel” (1952), “Sonrası” (1957) ve “Bütün Şiirleri” (1983) yer almaktadır.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın sevilen “Otuz Beş Yaş” şiiri şu şekildedir:
[Şiir metni]

Cahit Sıtkı Tarancı, Türk edebiyatının değerli isimlerinden biri olarak, eserleriyle ve kişiliğiyle her zaman hatırlanacaktır.

Yorum yapın