Faturalı hattan faturasız hatta geçiş, Gsm operatörü kullanıcılarının bazen tercih ettiği bir işlemdir. Bu geçiş için hat sahibinin belirli işlemleri yapması gerekebilir. Aksi takdirde, herhangi bir talepte bulunmadığınız sürece faturalı hat olarak kullanmaya devam edersiniz. Eğer hattı hiç kullanmaz ve faturaları da ödemezseniz, 3 fatura sonrasında hattınız iptal edilebilir ve operatörünüzden ayrılabilirsiniz. Ayrıca, ödenmeyen faturalar yasal sürece girebilir. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi operatörlerle faturalıdan faturasıza geçiş ve bu geçişle ilgili kampanyalar hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık.
Faturalıdan Faturasıza Geçiş İşlemi
Faturalıdan faturasıza geçiş işlemi, herhangi bir cihaz kampanyanız ya da taahhüdünüz varsa, ve bu süre dolmadan faturasıza geçiş yaparsanız yapılan indirimleri ve varsa cihazın kalan ücretini çıkacak olan son faturanızda ödersiniz. Son zamanlarda, mobil numara kullanıcıları faturalıdan faturasıza geçiş ve farklı operatörlere geçiş konularında sıkça sorular sormaya başladılar.
Turkcell Faturalıdan Faturasıza Geçiş
Artık faturalı hattan çıkmak isteyen Turkcell aboneleri için faturasız hatta geçiş işlemi için hat sahibinin bireysel işlem yapması gerekmektedir. 0532 532 00 00 numarasını arayarak Müşteri Temsilcisine bağlanabilir ve faturalıdan çıkış yapmak istediğinizi belirtebilirsiniz.
Vodafone Faturalıdan Faturasıza Geçiş
Vodafone’da da faturasız hatta geçiş sadece hat sahibi tarafından gerçekleştirilebilir. 542 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak faturasız hatta geçiş işlemi başlatabilirsiniz.
Türk Telekom Faturalıdan Faturasıza Geçiş
Türk Telekom’da da faturasız hatta geçiş için 444 1 444 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak işlem yapabilirsiniz. Faturasız hatta geçiş yaparken dikkat edilmesi gereken hususları sıraladık.
Faturasız hatta geçiş yaparken ceza ücreti alınmaz ancak indirimler veya taahhütler varsa bunların ücreti son faturada ödenir. Paketleriniz bitmeden farklı paketlere geçiş yapabilirsiniz. Bimcell ve Pttcell gibi diğer operatörlerle de faturasıza geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapmadan önce taahhüt ya da cayma bedeli olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz.